Now Reading
Se New York fra toppen

Se New York fra toppen

Se new york fra toppen

Mit første besøg i New York var i november/december 2010. Jeg rejste alene og havde mulighed for at prioritere alt det jeg gerne selv ville opleve og alle de ting jeg havde læst om i ugerne forinden. En af de ting jeg helt sikkert skulle opleve var at se New York fra toppen både i dagslys og om aftenen.

Empire State building om aftenen

En tilfældig aften hvor jeg går forbi Empire State Building, er der ingen kø udenfor, hvilket var første gang jeg oplevede det. Jeg besluttede derfor at gribe øjeblikket og tage min tur op mod skyerne og købte en billet. Der er utallige billetsælgere der er villige til at følge dig igennem det halve af Manhattan og som regel vil de sælge dig den dyreste billet man overhovedet kan få med en masse tillæg til ting man egentlig ikke behøver

Jeg gik ind til billetlugen og købte en billet til “Main deck only“, dengang var prisen $21, men i 2015 er den steget til $32. Der er mulighed for at købe VIP billet og springe køen over, men prisen er over det dobbelte, så det skal man lige overveje en ekstra gang.

Der var stort set ingen kø da jeg kom og jeg husker det som om at jeg har stået max 10 minutter i kø til elevatoren. I dette tilfælde havde jeg følt mig snydt, hvis jeg havde købt en VIP billet. Men på andre tidspunkter kan der være kø langt ud af bygningen. Du kan holde dig opdateret om de bedste tidspunkter at komme på, hvad man må have med og ikke have med osv. på Empire State Buildings egen hjemmeside her.

empire state building om aftenen

Udsigten fra 86. etage er vidunderlig og tager fuldstændig pusten fra én. Det er svært at beskrive med ord, så derfor vil jeg dele et par billeder med jer, så i kan få en fornemmelse af hvordan det ser ud.

empire state building udsigt om aftenen
Udsigten fra Empire State Building om aftenen. I baggrunden ses Chrysler bygningen, med den helt specielle oplyste top.
empire state building by night
Udsigten fra Empire Statue Building er svær at beskrive, den må opleves! Et besøg om aftenen kan i hvert fald anbefales.

Du finder Empire State Building på 338-350 5th avenue.

Top of the Rock om dagen

Jeg havde ikke fået nok af at komme op i højden, så derfor besluttede jeg mig for også at besøge Top of the Rock, som man finder i Rockefeller center bygningen. Nu havde jeg jo set byen om aftenen fra Empire State Building, så jeg skulle se udsigten fra Top of the Rock om dagen med god udsigt til Central Park og resten af byen.

Rockefeller indgang top of the rock
Indgangen til Top of the Rock

Jeg kom på en smuk og kold decemberdag. Jeg husker ikke rigtig om der var kø og hvor lang tid det tog, men jeg husker at det var en fantastisk udsigt jeg mødte da jeg stod oppe på toppen.

Top of the rock udsigt new york
Observationsdækket på Top of The Rock
udsigt over central park fra top of the rock Rockefeller
Udsigt over Central Park fra Top of the Rock
empire state building udsigt fra top of the rock
Udsigt til Empire State Building fra Top of The Rock

Det koster i 2015 $30 at komme op i Top of the Rocks. I 2010 hvor jeg var der sidst kostede det $21 ligesom Empire.

Indgangen finder man på 50.th street mellem 5th og 6th avenue.

Bonustip:

Når du er ved Rockefeller center, så kan man på Rockefeller plaza se denne store krystal fra Swarovski. Det kunne man i hvert fald den decemberdag jeg var der 🙂 Den er helt klart værd lige at se, når man alligevel er i området.

swarowsky

Næste gang jeg er i New York…

Jeg genbesøgte New York her i foråret 2015 og ville meget gerne have genbesøgt både Empire og Top of the Rocks, men blev lidt for fornæret. Jeg synes det var blevet meget dyrt siden sidst og da vi begge havde haft oplevelsen før, besluttede vi at bruge de penge på noget andet.

Uanset prisen så er det et must at se New York fra toppen når det er første gang man kommer til byen. Jeg kan anbefale begge steder!

Næste gang vil jeg gerne besøge One World Observatory, som er et nyt observationsdeck der er åbnet i den nyopførte One World Trade Center. Vi så bygningen og talte om det, men desværre åbnede de først for besøgende et par uger efter vi rejste hjem. Du kan læse mere om One World Observatory her.

One world observatory
One World Trade Center med observationsdecket der kaldes “One World Observatory”. Dette sted skal jeg besøge næste gang jeg kommer til New York! Billede lånt her.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top