Now Reading
Skyr morgenmadsblanding

Skyr morgenmadsblanding

Jeg har i en periode prøvet at vænne mig af med at spise kulhydrater. Ikke på den fanatiske måde, men jeg prøver at reducere mit indtag af brød, ris, kartofler, pasta osv. Og jeg kan mærke at det gør en kæmpe forskel på min mæthedsfornemmelse når jeg får godt med protein og fedt frem for kulhydrater. Og mit blodsukker holder sig meget mere stabilt, så jeg er ikke ved at dø af sult en time efter frokost osv.

En af de største udfordringer for mig er morgenmaden. Jeg elsker brød, yoghurt, havregrød osv. Men ingen af delene gør noget godt for mig. Men jeg er heller ikke helt klar til at gå all in på æg og bacon om morgenen. Det er simpelthen for langt væk fra hvad jeg plejer at spise. Men jeg prøver at være god til at lave nogle proteinpandekager af æg eller blødkogte æg og spiser det f.eks. sammen med en portion af denne skyrblanding.

Jeg er kommet frem til at skyr er godt, forstået på den måde at der er et højt protein indhold (11 g pr 100 g) og et relativt lavt kulhydratindhold (3,5 g pr 100 g). I starten kunne jeg ikke få skyr ned, da jeg synes det var surt og tykt. Men med lidt modifikationer og den nye skyrvariant fra Cheasy, så er jeg fan!

skyr1-2

Jeg blander skyr med banan, bær, en sjat fløde (for at få fedtprocenten op, så det giver ekstra mæthed) og ind imellem en smule sirup, hvis det er nogle sure bær eller mindre modne bananer.  Jeg er godt klar over at bananerne er ret så kulhydratholdige, men det er et af de valg jeg har truffet og som fungerer godt for mig. Kan være de ryger senere 😉 Normalt har jeg lavet den portion jeg skal spise til morgenmad, umiddelbart efter at jeg er stået op og til den portion bruger jeg max ½ alm. banan. I dag lavede jeg en større portion af ca. ½ liter skyr, så jeg har til de næste par dage. Jeg kan egentlig bedst lide det med hindbær, men det havde de ikke lige sidst jeg købte bær, så lige pt. bruger jeg en blandet pose.

skyr2-2

Det hele blandes sammen og blendes – jeg bruger en alm. stavblender og det fungerer fint. Hvis du bruger frosne jordbær kan det dog godt være at de lige skal tø op først eller du skal bruge en rigtig blender, da de er lige det hårdere.

skyr3-2

Blandingen bliver rigtig dejlig cremet og frisk i smagen og jeg synes faktisk det er bedre end alm. yoghurt.

skyr4-2

Og hvis man hælder det op i en carte d’or bøtte, så kunne det også godt ligne is 😉 Jeg har også en ambition om at lave ispinde af det, når jeg en dag finder sådan nogle gør-det-selv ispinde beholdere.

Men nu har jeg i hvert fald morgenmad og snack-mad til de næste par dage. Så slipper jeg for at bruge tid på det om morgenen og at vaske stavblenderen op dagligt. Det burde jeg have tænkt på tidligere.

Anyways, tippet er hermed givet videre, hvis der skulle sidde andre skyr-skeptikere derude. Det kan faktisk godt smage godt!

Jeg har også smagt de små bægre cheasy har lavet med hindbær og passionsfrugt og de er faktisk også gode. Tænker at de er oplagte, hvis man skal have en snack på farten, der mætter lidt mere end alm. yoghurt. Men hvis man kan planlægge det vil jeg hellere have den hjemmelavede, som jo også snildt kan tages med i en lille bøtte 🙂

Er du til skyr?

330Skyrfrugt

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top