Now Reading
Smukke ruter i Irland

Smukke ruter i Irland

Skal du på en kør selv ferie i Irland kan det være en god idé, at overveje hvilke ruter du vil følge rundt i landet. Inden vi rejste til Irland begrænsede vores research sig til hvor vi skulle overnatte, og hvilke attraktioner vi ville se. Vi havde ikke overvejet, at der (naturligvis) var forslag til smukke ruter man kunne køre rundt i landet. Vi faldt tilfældigvis over ruterne på vores vej rundt, og det vil du uden tvivl også selv komme til.

Her er tre forslag til smukke ruter vi personligt kan anbefale, og så tipper vi dig også om et par andre du kan kigge nærmere på, men som vi ikke selv har oplevet. God tur!

Causeway Coastal Route

Når du kører rundt i Nordirland, har du muligheden for at følge den natursmukke rute Causeway Coastal Route. Ruten er 190 km lang og går fra Belfast til Londonderry. Undervejs på ruten får du chancen for at opleve nogle af Nordirlands største attraktioner, såsom Carrick-a-Rede og Giant’s Causeway.

Kultserien Game of Thrones har optaget flere scener i Nordirland, og i nærheden af Causeway Coastal Route, så er du fan ved du hvor du skal hen. 😉 Du kan se en fuld rejseplan for ruten lige her.

Ring of Kerry

I syd-vest Irland får du chancen for at hoppe på den verdenskendte rute Ring of Kerry (På Irsk gælisk Mórchuaird Chiarraí). Det er en 179 km lang rute som turisterne elsker, og det kan betyde at der er trafik hele vejen (især store busser der er umulige at overhale på de små veje). Mit bedste tip til at undgå det er, at tage afsted tidligt om morgenen.

Ring of Kerry starter i byen Killarney og slutter i Killarney igen. Undervejs kører du langs kysten med udsigt til Atlanterhavet, og du kører igennem Killarney National park der byder på fantastiske landskaber. Du kan se alle mine billeder fra turen rundt på Ring of Kerry lige her.

The Wild Atlantic Way

Når du kører langs Irlands vestkyst (som i øvrigt er mit favoritområde i Irland), kan du følge den 2500 km lange rute Wild Atlantic Way (på Irsk gælisk hedder den Slí an Atlantaigh Fhiáin) hele vejen. Nogle af højdepunkterne på vejen er bl.a. Cliffs of Moher og Connemara. Det er en verdenskendt rute hvor du kan møde Irlands smukke og rå natur, præcis som man forestiller sig landet inden man tager afsted.

Vil du vide mere om selve ruten og planlægning deraf, kan du tage et kig her hvor der oven i købet er en Wild Atlantic Way app. Smart!

Andre smukke ruter i Irland

Der findes flere ruter end hvad vi selv havde tid til at udforske, men skal du på kør selv ferie i Irland kan du overveje at kigge nærmere på disse ruter:

  • The Ring of Bearer
  • Healy Pass
  • The Sky Road
  • Slea Head
  • Lough Inagh Drive
Scroll To Top