Now Reading
The Bushmills Inn i Nordirland

The Bushmills Inn i Nordirland

Bushmills inn i Irland

I forbindelse med en forretningsrejse til Nordirland fik jeg mulighed for at komme ud og se lidt af landet sammen med et par kolleger. Vi havde researchet en smule på forhånd og valget var faldet på The Bushmills Inn som vores opholdssted for natten. Et 4-stjernet luksuriøst hotel som adskillige gange har vundet forskellige awards for bedste hotel.

The Bushmills Inn ligger på den nordlige kyst af Nordirland i en ganske idyllisk lille by som formentlig er mest kendt for Whisky destilleriet “Old Bushmills Distillery”. Lige i nærheden findes også de kendte seværdigheder The Giant’s Causeway, Carrick-a-Rede rebbro, Dunluce Castle samt en golfklub.

BushmillsInn_2

Vi ankom til Buhsmill Inn sidst på eftermiddagen og blev straks betaget af de idylliske rammer som med ét satte os tilbage i tiden.

Hotellet tilbyder et afslappende miljø for par, for vennegrupper, for golfspillere eller for et par kolleger i mit tilfælde. Du kommer ikke til at opleve store selskaber som bryllupper, da man ønsker at bevare roen og have en varm, indbydende og afslappende atmosfære og det synes jeg er et klogt træk – for det er de i den grad lykkedes med.

Historien starter helt tilbage i 1608 da Old Bushmills var det første sted i verden der fik en bevilling til at destillere whisky. Det var dog først i 1820 at selve hotellet blev bygget som en del af en udvikling af byen. Hotellet blev hurtigt populært for turister der stoppede på deres vej for at smage den berømte whisky.

I 1890’erne gik det dog ikke helt så godt for Bushmills Inn. Turisterne tog sporvognen direkte til Giants Causeway og hotellet gik stille og rolig i forfald og har sidenhen været brugt til bl.a. en cykelfabrik og til at huse en masse høns.

Først i 1987 begyndte genopbygningen af The Bushmills Inn og sidenhen har de vundet adskillige priser for det arbejde der er blevet gjort. I dag findes der 41 meget store og luksuriøse soveværelser, bar, restaurant, konferencefaciliteter og en utrolig hyggelig have.

BushmillsInn_interior

Lækre luksuriøse værelser

De 41 værelser er alle opkaldt efter en whisky og jeg fik lov at tjekke ind på værelse nummer 225 – Ballygeary.

Værelsesnavn

Jeg må krybe til korset og sige at det nok primært var en af mine kolleger der havde researchet for os og så stemte vi andre på det vi synes så mest hyggeligt ud. Da jeg blev ledt op til mit værelse af en meget sød receptionist blev jeg blæst bagover da døren blev åbnet. Ud over at være på størrelse med en lejlighed, så var der bare SÅ hyggeligt. Rummet havde både sofa, skrivebord, stor seng, badeværelse og påklædningsrum! Alt naturligvis i gennemført stil og i højeste kvalitet.

BushmillsInn_Room3

Jeg smed mig i sengen efter en lang dag med både kursus og sightseeing og fortrød et øjeblik at jeg ikke bare kunne blive på værelset og nyde det. Men vi havde en middagsreservation i restauranten, så jeg havde kun lige 20 minutter til at blive klar.

BushmillsInn_room1 BushmillsInn_Room2

På badeværelset havde jeg et badekar med bruser og et stort bord, hvor der var god plads til at pakke sine ting ud.

BushmillsInn_bathroom

Der var kræset for detaljerne over alt i værelset og jeg havde næsten ikke lyst til at spolere det.

BushmillsInn_room_details

I påklædningsværelset var der også mulighed for at skænke sig selv en kop kaffe eller te og man kunne blot ringe til receptionen hvis man ønskede lidt frisk mælk eller fløde, så kom de fluks op med det. Ydermere var der en lille æske med småkager, som blev min midnatssnack denne aften 🙂

Restaurant og bar på Bushmills Inn

BushmillsInn_food

Min kollega havde reserveret bord til os på restauranten til om aftenen og igen var det en oplevelse der var udover det sædvanlige. Servicen var helt i top og der blev hele tiden sørget for at vi ikke manglede noget. Vi var fire afsted sammen og vi fik fire forskellige retter både til forret og hovedret og der var ikke en finger at sætte på noget af det. Vi var meget tilfredse med det hele. Prisen var absolut i den høje ende, men vi var enige om at det var en oplevelse vi ikke ville være foruden. Der var desværre ikke plads til desserten så den kan jeg ikke berette om, men at dømme ud fra menukortet må det have været lækkert!

Vi afsluttede aftenen i baren på hotellet, hvor vi smagte på den lokale øl og whisky over et par røverhistorier. Jeg forlod dog de tre herrer før tid da jeg måtte op og nyde det helt fantastiske værelse inden oplevelsen var forbi igen næste morgen, hvor vi måtte videre mod vores fly hjemad. På vej mod mit værelse for jeg vild i de mange gange der er på hotellet og kan blot konstatere at det her er det mest gennemførte sted jeg nogensinde har boet. I alle kroge af stedet er der minder fra fortiden og man får lyst til bare at slå sig ned og suge det hele til sig.

Bar_bushmillsInn Bar_bushmillsInn2

BushmillsInn_interior2

Jeg er utrolig glad for at vi nåede at få denne oplevelse og det var en rigtig god afslutning på en uge sammen med 3 gode kolleger. Jeg ville rigtig gerne tilbage en anden gang og kommer jeg på de kanter igen, så er jeg ikke i tvivl om hvor jeg skal bo! The Bushmills Inn er besøget værd!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top