Now Reading
The Original Tour i London

The Original Tour i London

Min veninde havde overgivet al planlægningsansvar for vores London tur til mig, hvilket jeg bestemt ikke havde noget i mod. Jeg havde overvejet at det var en god ide at tage på en bustur den første dag, i ved de der åbne dobbeltdækkerbusser, hvor man kører rundt og ser alle “must see locations”. Vi havde fået en brochure på hotellet da vi tjekkede ind og gik fredag morgen derfor mod Victoria station, hvor vi begyndte at lede efter busserne.

Da vi stod deroppe kunne vi ikke lige finde den vi havde brochure på, men der holdt til gengæld to andre busser fra “The Original Tour”, som endda var lidt billigere. Og de kører vist alle sammen mere eller mindre den samme rute.

Vi kørte med den røde linje rundt og fik set en hel masse fra bussen af. Vi er ikke så kulturelt anlagt at vi gad ind og se kirker, museer osv., så vi var ok med at se det meste fra bussen. Dog stod vi af ved St. Pauls Cathedral og ved Tower Bridge, hvorfra vi tog et cruise, der var inkluderet i busbilletprisen på knap 300 kr.

Et af de første steder vi så var Marble Arch. Vi fandt senere ud af at den MEGET billige butik Primark lå lige rundt om hjørnet fra denne, så hvis du skal i Primark, så søg efter Marble Arch. Da vi kom tilbage søndag sad folk helt seriøst i kø 30 minutter før Primark åbnede! Vi gik der ind 10-20 minutter efter, hvor der var ok at gå rundt. Men meget hurtigt blev der fuldstændig vanvittigt. Anyways, det kan jeg tage i et andet indlæg 😉

På turen så vi virkelig mange fine bygningsværker og vi fik lidt historisk viden med gennem historiefortællingen man kunne få genenm høretelefoner. På den gule linje var der endda en live tour guide, hvilket var lidt sjovere at høre på. Den hoppede vi over på, på et tidspunkt da det lige var den der kom først.

Vi er begge ret store Harry Potter fans, og visse bygninger og busser fik os begge to til at trække på smilebåndet og lysten til at læse Harry Potter igen steg proportionelt med turens varighed.

Som sagt var der en bådtur inkluderet i billetprisen. Jeg var egentlig tæt på at droppe det fordi det var lidt koldt og var begyndt at dryppe, men heldigvis gjorde vi ikke det. Båden var overdækket da vi kom, men blev åbnet undervejs da solen begyndte at titte frem. Der var også en mand der fortalte lidt om hvad vi sejlede forbi. Han gjorde et stort nummer ud af at fortælle at han ikke var en guide og det ikke var noget de skulle og at de derfor ville blive glad for drikkepenge når man steg af båden. Sådan noget bliver jeg lidt irriteret over. Så kan man jo bare lade være altså… Men han var en god “guide”, men penge gav jeg ham altså ikke!

På turen så vi også det omtalte London Eye, som var større end jeg lige havde regnet med. Alt hvad jeg har hørt og læst mig til frarådede at man gik op i det, da det er en turistfælde uden lige. Dog med god udsigt når vejret er klart. Billedet afslører vist at sidstnævnte ikke var tilfældet denne fredag!

Mit yndlingssted på turen var nede ved Big Ben og House of Parliament. Det er simpelthen sådan en fin bygning. Og mens båden lå til dernede og satte folk af og tog nye på, så kom solen frem og vi havde fint vejr resten af dagen. Vi sejlede tilbage for at tage bussen videre, men vi havde med fordel bare kunne stå af her, da sejlturen tilbage var præcis den samme, samme historier osv. Det tog ca. ½ time hver vej.

Tower Bridge var pyntet med OL ringene, så ingen kan være i tvivl om hvilken begivenhed der venter lige rundt om hjørnet. Vi sagde mange gange til hinanden at vi godt nok var glade for at vi ankom før det gik igang. Det må blive et helvede at komme frem og tilbage når OL først går i gang.

Da vi lagde til kunne man rigtig se den gamle borg, som lå ved færgelejet. Jeg kan ikke lige huske hvad den hed, med det er en rigtig pæn bygning.

Og så er jeg lidt vild med inskriptionen 😉

Vi tog bussen videre og stod af ved Big Ben og gik derfra videre for at finde frokost (klokken nærmede sig også 15 så vi var ret sultne). Dette skulle dog vise sig at blive en større mission end først antaget.

I morgen vil jeg fortælle lidt mere om resten af fredagen, så dette indlæg ikke bliver alt for langt 🙂

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top