Now Reading
Træning på Las Playitas

Træning på Las Playitas

Så fik jeg også påskeferie og dermed lidt tid til at fortælle jer mere om min ferie på Fuerteventura. I tilfælde af at I ikke ved det, kan jeg fortælle at Playitas er et sportsresort i stil med La Santa Sport, som ligger på naboøen Lanzarote. Og vores primære formål med turen var også aktiv ferie, hvilket vi i høj grad fik.

Generelt om sportsfaciliteterne

Man betaler et fast beløb for enten hotel, lejlighed eller villa og har mulighed for at tilkøbe morgenmad og/eller aftensmad – det vil jeg vende tilbage til i et andet indlæg. Når du så har betalt rejsen er der fri adgang til diverse holdsport såsom forskellige hold med aerobic, step, zumba, afro dans, styrketræning, volley, basket, fodbold, vandaerobic, pilates, yoga, spinning mm. I sportsbookingen, der ligger centralt på resortet, kan man finde et skema for ugen over hvilke aktiviteter der er hvornår. På de fleste hold skal man bare dukke op, men ved hold som spinning og pilates på bold skal man meldes på, da der er begrænset antal hhv. cykler og bolde. Det koster dog ikke noget.

Ud over diverse hold er der også mulighed for at melde sig på diverse ture (hiking, løb, cykel) mod gebyr samt diverse konkurrencer – bl.a. triatlon samt at leje tennisbaner og svømmebaner i den olympiske pool, som eftersigende skulle være noget varmere end de andre pools. Så vidt jeg husker koster det 10 € i timen at leje svømmebaner og tennisbaner. Man kan også melde sig til begynder eller øvet svømmehold (Ca. 3€) samt til en intro time i tennis (gratis).

Foruden ovenstående ting er der også et kæmpe område med golfbaner, et cykelcenter hvor man kan leje cykler og få gode råd til ruter på øen, et dykkercenter, et tenniscenter, et sted hvor man kan leje både og halløj til vandsport og så er der en butik der sælger proteinpulver og alt sådan noget halløj de proff sportsfolk har brug for. I sportsbookingen kan man også købe drikkedunke, lidt forskelligt tøj og sko, dykkerbriller osv.

Derudover er der på resortet anlagt stier til løbeturene, udendørs træningslegeplads for både børn og voksne, alm. legeplads til de mindste, 2 store pools på hhv. hoteldelen og lejlighedsdelen, børnepool område, legeland med personale, stor minigolfbane med 18 huller. Så hvis man kommer for at være aktiv, så er der bestemt ingen undskyldning for ikke at være det (ud over de ømme ben 😉 )

Som udgangspunkt er der holdtræning fra kl 10-13 og igen fra 15-18 mener jeg. Og så er der lidt forskelligt morgentræning (sun salution) og de forskellige ture, introtimer og konkurrencer som er fordelt ud over hele dagen. Der er som regel 1-2 hold af gangen, så ofte må man lave en plan for dagen og prioritere hvilke hold man vil på. Vi havde min computer med og endte faktisk med at lave et excelark, hvor vi planlagde ugen mere eller mindre (nåede dog at blive ændret lidt hen af vejen), for bedre at kunne overskue det. Derudover fik vi også ført data fra vores pulsure ind i det samme ark, så vi kunne lave lidt statistik på det til sidst (sådan går det når man sender en revisor og en ingeniør afsted sammen, ahem…).

Vi endte med at træne hver dag (pånær søndag hvor vi ankom og søndag hvor vi skulle hjem) og det blev alt fra 1 time til 4 timer pr dag og vi kom op over 26 timers træning tilsammen da vi nåede lørdag!

Spinning

Herhjemme er jeg jo ret bidt af spinning og havde derfor taget mine spinningsko og cykelbukser med til Fuerteventura. Dog levede spinning på Playitas ikke op til mine forventninger – desværre.

Jeg prøvede et par gange at melde mig på holdene (der er 3 om dagen – beginner, intermediate, advanced), men de blev hurtigt fyldt op, så det var først torsdag jeg kom på. Man kan melde sig på dagen før og det kan anbefales at gøre det først på dagen. Jeg tog et intermediate hold, da jeg tænkte at begynder var lige let nok og advanced måske var for hårdt. Jeg tror dog at advanced havde været mere passende ift. de hold jeg normalt kører i Fitness World herhjemme.

Spinningholdene foregår udenfor under et halvtag, hvor man kan sidde i skygge. Cyklerne står i et lokale ved siden af, så de skal lige hentes ud først sammen med musikanlæg og højtalere. Dét i sig selv er naturligvis lidt besværligt, men bliver totalt opvejet af den vidunderlige følelse det er, at sidde på en spinningcykel under blå himmel med vinden på kroppen. Dét gad jeg fandme godt herhjemme (hvis vejret fulgte med altså)! Du får slet ikke samme fornemmelse af at svede (gælder dog generelt på alle holdene) og der er så meget at kigge på.

Når det så er sagt, så er cyklerne mildest talt slet ikke af samme standard, som man kan forvente herhjemme. Da jeg først kom op på cyklen kunne jeg konstant mærke vibrationer igennem fødder og ben af et eller andet, fandt aldrig ud af hvad det var. Det var ret forstyrrende i starten, men man bliver vant til det i løbet af timen. Hvad der var mere kritisabelt var, at styret konstant rev sig løst, så mens man koncentrerer sig om at stå op i sadlen, skal man lige skrue styret fast. Og det er desværre lidt besværligt da det var sådan nogle små møtriklignende ting så der skulle bruges en del krafter. Jeg måtte spænde styret hvert femte minut ca. og det synes jeg bestemt ikke er optimalt for en god træning.

Intruktøren jeg havde var fin. På intermediate holdet var de længste perioder vi stod op 1 minut, måske 2 – det kan jeg ikke lige huske og sprint var af 30 sekunders varighed. Herhjemme er jeg vant til at skulle stå op i sadlen 7-8 minutter, hvilket selvsagt tager det op på et noget andet niveau.

Men hvis du er til spinning normalt, så giv det endelig en chance – for følelsen af at sidde og kigge på palmer, blåt vand, blå himmel og bjergene i baggrunden, den får man altså ikke herhjemme!

Jeg havde som sagt mine egne spinning sko med og fandt en cykel, hvor klamperne passede i. Der var dog også nogle cykler hvor man bare kan bruge alm. træningssko, så en anden gang tror jeg ikke jeg gider fylde min kuffert med spinningsko, når kvaliteten på cyklen ikke er bedre end den er.

Aerobic holdene

Vi landede på Playitas midt i et arrangement der hedder noget i stil med Sweedish Aerobic Weekends, hvor man arrangerer en træningstur og flyver nogle instruktører ind fra Sverige. Så hele ugen vi var der, trænede vi hovedsageligt med instruktører fra Sverige og Finland og så et par af dem der er tilknyttet resortet. Det var nogle super fede instruktører og jeg fik for alvor mærket glæden ved diverse aerobichold, som jeg ellers har været lidt træt af herhjemme.

Der var en del dansehold (Zumba, Afrodance, Funk, House vs. disco, Salsa, Reggaeton mm.). Zumbainstruktøren havde chilensk baggrund og var helt fantastisk. Jeg fik lavet en del zumba, mens Frk. Revisor som er en ægte dansemus også fik prøvet nogle af de andre hold. Afrodance fik jeg også prøvet og det var ret sjovt faktisk!

Derudover var der hold som Gympa (cardio + styrketræning), Kara T Robics (Karate + aerobic i en), Step (og latin step) og noget der blev kaldt Team Teach, som også både var lidt cardio og styrke. Nogle gange hed holdene Gympa for fun og Team Teach for fun, og så var der sådan lidt mere lallet stemning og noget mere fjol ind over.

Der var også træning på bold, yoga, pilates, stretch and relax. Min veninde prøvede yoga, hvilket løsnede godt op i musklerne og jeg selv tog en times stretch and relax torsdag aften da mine krop var helt mørbanket efter tre timers træning den dag og træningen fra de foregående dage.  Det var guld værd og følte mig som et nyt menneske dagen efter.

Der var også vandaerobic hver dag fra 15.15-15.45, hvilket vi desværre kun prøvede en gang. Der lå som regel hold vi gerne ville på kl 16, så vi synes ikke vi kunne nå at klæde om osv. Det var dog overraskende godt! Både sjovt og hårdt og bestemt noget jeg gerne ville prøve igen en anden gang.

I de næste par dage vil jeg fortælle lidt mere om vores tur, i takt med at jeg får set billederne i

View Comments (5)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top