Now Reading
Vandtemplet Pura Ulun Danu Bratan på Bali

Vandtemplet Pura Ulun Danu Bratan på Bali

Forud for vores rejse til Bali havde vi ikke nået at reseache det helt store ift. hvad vi gerne ville opleve. Vi vidste dog at vi gerne ville se nogle af de templer, som er noget af det der kendetegner Bali når man søger på billeder derfra.

Vi arrangerede derfor en tur med en privatchauffør, så vi blandt andet kunne komme ud og se nogle af de kendte templer på Bali.

På tur med privatchauffør

Det er ikke så simpelt at komme omkring på Bali, og man skal absolut ikke kaste sig ud i at leje en bil selv, hvis du spørger mig: De kører vanvittigt dårligt dernede og man skal være noget af en daredevil for at kaste sig ud i det!

Men hvorfor skulle man også køre selv, når man kan hyre en privatchauffør for 280 kr i en hel dag?

Vi brugte Trip Advisor til at komme i kontakt med en chauffør fra et familiedrevet team. Vi tog kontakt via sms og aftalte at blive hentet næste morgen og hvilken af deres ture vi gerne ville på. Vi valgte The Green Tour, som vi synes lød til at opfylde vores behov for at se “det rigtige Bali” og ikke mindst nogle af de templer vi har set på billeder.

Vores Chauffør Wayan hentede os på hotellet kl 8.30 om morgenen og vi blev sat af på vores næste hotel kl. 19.30 om aftenen igen, efter en lang dag med en masse oplevelser. Han snakkede fint engelsk og vi kunne forstå det meste han fortalte og han forstod det meste vi spurgte om.

Han var god til at fornemme hvornår vi gerne bare ville sidde og tale sammen mens vi kørte og hvornår vi skulle underholdes med lidt information om det vi kørte forbi. Selve bilen var super lækker, en stor firhjulstrækker med cremefarvede lædersæder og den skønneste air condition. Vil du vide lidt mere omkring det med at hyre en privat chauffør på Bali, så læs med her.

Pura Ulun Danu Bratan

Templet vi besøgte kaldes for Pura Ulun Danu Bratan, og det ligger ved søen Lake Bratan i bjergene nær Bedugul. Det er et såkaldt vandtempel, og et af de største på Bali. Templet blev bygget i 1663 og her kom de med ofringer til vandgudinden Dewi Danu.

Vi lærte hurtigt at når et tempel er omtalt som stort, er det ikke sammenhængende med dets fysiske størrelse, nærmere deres betydning for hinduisterne.

Faktisk er det sådan, at man lige stopper op og tænker er det dét?! Altså bevares det er jo virkelig flot, men når man sammenligner med seværdigheder i de europæiske storbyer, så er det altså virkelig småt. Måske er det sådan turister har det når de ser Den lille havfrue i København?

Til gengæld er det smukke, lille tempel komplet med alverdens forskellige, farverige figurer såsom frøer og svaner som man kan se på billederne. En sjov lille ting der på sin vis virker helt malplaceret i det ellers meget stilrene tempel.

Men når man lige har vænnet sig til størrelsesforholdet, så er det et betagende syn. Templet ligger ude i søen, omgivet af bjerge, og da vi besøgte det også et eventyrligt lag af skyer der hang over søen.

Køligt klima & jordbærproduktion

Fordi Lake Bratan befinder sig 1200 m over havet er klimaet også væsentlig køligere end andre steder på Bali, og for os Skandinavere meget mere behageligt.

Vores chauffør synes der var ubehageligt koldt, men på dette tidspunkt havde vi rendt rundt med sved på ryggen i fem dage, så vi følte at vi første gang kunne trække vejret ubesværet – og gå rundt uden at svede. Fantastisk 😉

Søen Lake Bratan kaldes også for “Lake of holy mountain” på grund af fertiliteten i området. En fertilitet der gør at der f.eks. kan dyrkes masser af lækre jordbær. Det er det eneste sted på Bali hvor der kan dyrkes jordbær – og så endda hele året rundt. Vi smagte desværre ikke nogen, så det må vi have til gode til en anden gang.

På vej fra parkeringspladsen og ned til templet, går man igennem en flot park, som bestemt også er værd at kigge lidt på. Som med de fleste ting der står i guidebøger er templet velbesøgt, og det vrimler med turister fra hele verden. Vil man tage billeder skal der kæmpes lidt skulderkamp med alle de andre omkring en.

Alt i alt var det dog det hele værd, for man kan ikke komme udenom at dette er et af de syn man forbinder så meget med Bali.

Det koster 10.000 IDR pr person at komme ind (knap 5 kr.), og 5.000 IDR for parkering.

Lake Bratan var det sted højst mod nord, som vi besøgte da vi var på Bali. Hvis jeg en dag vender tilbage, vil jeg bestemt udforske mere af det nordlige. På grund af terrænet på Bali er det ikke sådan lige at tage en dagstur derop, hvis man opholder sig sydligt på øen. Så en overnatning eller tre ville nok være at anbefale.

Vi hørte fra flere at byen Lovina skulle være fantastisk til dette formål og så er det også her man kan se delfiner. Det gør vi næste gang! 🙂

Vær obs på turistfælder

Hvis du kører med en privatchauffør og har bestilt en bestemt tur, så vær opmærksom på hvor de vil sætte jer af til frokost. Vi sat af ved en forfærdelig restaurant som var den rene turistfælde (buffet for 100.000 IDR ~ 50 kr.). Det var ikke prisen der skræmte os væk selvom det efter Balinesisk standard var lidt pricy, men det var ganske enkelt ikke det værd.

Så hvis du/I er på tur, så sig at I gerne vil sættes af i en by eller område hvor I selv kan vælge en restaurant.

Scroll To Top