Now Reading
Vinsmagning på Santorini

Vinsmagning på Santorini

Santorini er kendt for sin vinproduktion og de mange gode vine der kommer fra øen. Kommer man rundt på øen kan man også se de mange vinmarker og gårde, der står som en grøn og frodig kontrast til det ellers golde landskab.

Da vi var på ferie på Santorini tog vi en dagstur rundt på øen. Den tur tog os bl.a. forbi Santorini’s højeste punkt i byen Pyrgos – herfra var der en super flot udsigt over hele øen, og de mange vinmarker. Og vi skulle naturligvis også lægge et besøg forbi et af Santorini’s største og mest moderne vineri Santo Wines Winery.

Om Santo Wines Winery

Vineriet Santo Wines ligger i Pyrgos, tæt på nedkørslen til Athinios havnen. Selve bygningen befinder sig på et højt plateau helt ud til kanten af calderaen. Her er der både produktion, vinsmagning og en større butik hvor man kan købe vin med hjem. Selve vinsmagningen foregår på stedets store terrasse der byder på en fascinerende udsigt over calderaen og havet.

Santo Wines får druer fra mere end 800 vinavlere på øen, og de mikser ny teknologi med gamle traditioner. Mere end 80.000 turister besøger hvert år vingården der åbnede i 1992, og der er åbent hver dag fra april til november.

De særlige vinranker på Santorini

Når man normalt tænker på vinranker så er det et billede af opretstående planter der holdes op af snore – sådan fungerer det ikke på Santorini. Her har vinrankerne form som buske, for bedre at kunne klare sig i det græske miljø.

Vi kom desværre ikke tæt på vinmarkerne på vores tur, vi så dem kun oppefra.

Et besøg på Santo Wines Winery vil være et spændende besøg for enhver person der kan lide god vin, og en særdeles god udsigt. Turen kan ligeledes kombineres med en rundtur på selve øen, så man får oplevet en masse på én og samme dag.

Scroll To Top